Det har gått ungefär sex veckor sedan mitt senaste inlägg och idag var sorgligt nog den sista dagen på min DTS. Det vill säga av vår ”Lecture phase”. Nästa vecka börjar nästa fas – Outreach. Vi hade en fantastisk Celebration night igår tillsammans med the leadership interns som en avslutning på den här delen innan vi sprids för vinden. Vi firade vad Gud gjort i våra liv under de senaste 10 veckorna genom vittnesbörd, sånger, massor med efterrätt och ett härligt dansparty!

Jag önskar att jag kunde sammanfatta de senaste sex veckorna för er, men jag är rädd att det är omöjligt. De har varit ungefär lika händelserika som sex månader och att ens försöka återge dem känns lätt oöverkomligt. Jag föredrar att berätta för er någon gång ”in person”. Men kanske kan jag ge er några glimtar här. En spännande vecka hade vi besök av Amy Ward (fd. Sollars) en otroligt profetisk kvinna uppväxt mitt i ingenstans i Alaska och hennes historia är helt galen men fantastisk. Hon undervisade oss om Holy Spirit och the gifts of the Holy Spirit och Gud mötte oss på fantastiska sätt och gjorde så mycket i våra liv. Veckan därpå undervisade Frank Naea och Alice oss om ”The father heart of God”. Så bra! En annan höjdpunkt för mig var Scott Brown som undervisade oss om ”The word of God”. Eftersom Scott är judisk (kristen jude) har han kunskap både i hebreiska och om judiska traditioner och seder vilket gör att han kan undervisa om Bibeln på ett helt fantastiskt sätt. Så många nya dimensioner av Bibeln uppenbarade sig för mig den veckan och jag lärde mig otroligt mycket. Han undervisade både om Bibelns trovärdighet och gav oss verktyg att själva studera Bibeln. Han undervisade även om Israels roll i Bibeln och idag. Förutom all bra undervisning så har mycket annat bra hänt under dessa veckor. Gud har visat mig så mycket och berättat saker för mig. Jag har utmanats och klivit framåt. Jag har skrattat och gråtit. Jag har byggt relationer. Jag ser fram emot att kliva in en ny fas och vet att Gud kommer att fortsätta att lära mig saker trots att undervisningsdelen av min DTS är över. Men det är också vemodigt och sorgligt att lämna den här platsen och de människor som blivit en så stor del av mitt liv.

Nästa vecka (första veckan av Outreach) spenderar vi här tillsammans med ungefär 10 team från Kona, Hawaii som en start på Activate Love Tour (http://www.activatenz.org.nz). Efter det sprider vi ut oss över världen. Två team deltar tillsammans med Kona teamen i Activate Love Tour och stannar därmed i Nya Zeeland, ett team på nordön och ett på sydön. Ett team drar till Fiji, och jag drar med mitt team till Turkiet. Spännande! Vi kommer att resa runt lite i Turkiet och samarbeta med lite olika organisationer på olika platser. Jag önskar att jag skulle kunna berätta mer i detalj för er men tyvärr måste vi vara lite försiktiga med det. Och jag skriver hellre för lite än för mycket. Jag hoppas kunna berätta mer när jag är tillbaka. Jag är övertygad om att det kommer bli otroligt bra och jag har stora förväntningar på de sju veckor vi kommer att spendera där. Om du ber så skulle vi i teamet vara otroligt tacksamma och uppskatta mycket om du vill komma ihåg oss i dina böner under de kommande veckorna. Det känns viktigt för oss att vi har stöd i bön! Vi är också fortfarande i behov av en del ekonomiskt stöd då alla våra team medlemmar inte fått in sina avgifter ännu. Om du skulle vilja donera till oss så går det att göra via följande webbsida: http://ywambethlehem.co.nz/donate Välj alternative ”Donate to student/staff” och skriv in ”Turkey team” som recipient.

Under tiden i Turkiet kommer vi i teamet att avaktivera våra Facebook konton och det är möjligt att det inte kommer att ske så många uppdateringar, men vi finns fortfarande på mail och eventuellt en och annan Instagram bild kan komma att läggas ut. 🙂

Så mycket mer som jag skulle kunna skriva men klockan är över midnatt och det är dags för mig att sova. Längtar efter er där hemma! ❤ Gläd mig med en kommentar! 🙂

teamturkeyliten

Annonser